Eugenen yleisurheilun timanttiliigan osakilpailussa nähtiin lauantain vastaisena yönä enemmän kuin odotettu voittaja miesten seiväshypyssä. Sen sijaan tulos oli jotain muuta kuin mihin on viime aikoina totuttu.

Maailmanennätysmies Armand Duplantis toki vei kisan nimiinsä ja ihan helppo rupeama ei ollut, sillä seiväskisaa jouduttiin epävakaan sään takia siirtämään useammalla tunnilla. Duplantisille riitti ykkössijaan 5,91 metrin korkeudella olleen riman ylittäminen, sillä tähän eivät muut pystyneet enää vastaamaan.

Tuo lukema jäi myös voittotulokseksi. Sinänsä huipputulos seiväshypyssä kelle tahansa muulle, mutta Duplantisin osalta tämä aiheutti hiukan kulmien kohottelua. Ruotsalainen jäi nimittäin ensi kertaa alle kuuden metrin tuloksen sitten viime elokuun.

Näin Duplantisin kymmenen perättäisen yli kuusimetrisen putki katkesi. Voimassa olevan maailmanennätyksen 6,20 hän hyppäsi Belgradissa tämän vuoden maaliskuussa.