Painonnostaja Anni Vuohijoki on puhunut varsin avoimesti myös omasta henkilökohtaisesta elämästään. Hän kertoi huhtikuun alussa julkaisemassaan tiedotteessa, ”ettei elä heteronormatiivisessa suhteessa”. Osa ihmisistä on sen jälkeen alkanut lähetellä naiselle melkoisia viestejä.

Vuohijoki päätti lopulta kirjoittaa asiasta keskiviikkona. Hän julkaisi yksittäisiä saamiaan viestejä.

– Oletko vapaa keskustelemaan? Olis kiva nähdä sut ja samalla jutella… ja runkata yhdessä… kirjoitti eräs henkilö naiselle yksityisviestillä.

Vuohijoki kirjoitti kuvankaappauksen yhteyteen: ”Hei kaikki! Mä aattelin etten sano mut nyt sanon. Teen omia rajojani.”

Seuraavaksi Vuohijoki teki selväksi oman kantansa ihmisten lähettämiin viesteihin.

– Päätän jatkossakin itse ketä näen ja ketä en näe. Jos sanon ei, se on ei, aloitti Vuohijoki.

– Ystäväni voivat heittää läppää elämäni paskimmasta keväästä. Jos et tunne minua runkkaus- ahdistelu ja peniskuvaheitot asiasta eivät ole jees.

– Sanon kyllä yleensä henkilöille nämä myös suoraan DM:nä (yksityisviestillä), koska moni ei tajua asian laitaa ja luulevat esittävänsä tukea. Omista rajoista tulee pitää kiinni. Se on meidän oikeus, linjasi Vuohijoki.

Asia ei kuitenkaan ole mustavalkoinen, ja Vuohijoki halusi tehdä myös selväksi, että kaikki hänen ulkonäköään koskevat kommentit eivät ole rajojen ulkopuolella.

– Olen myös aikuinen eli jakaessani tarakkakuvia (kuvia takamuksesta) sitä yleensä kommentoidaan. Jos jaan nostovideoita yleensä kommentoidaan nostoja.

Vuohijoki on ilmoittanut sosiaalisessa mediassa tekevänsä vähitellen paluuta kohti kilpailukuntoja. Hän on voittanut urallaan jo EM-pronssia.