Kestävyysjuoksija Nathalie Blomqvist on jatkanut mainiosti alkanutta kauttaan vahvasti. Hän oli oli kakkonen Manchesterin kansainvälisissä yleisurheilukisoissa 1500 metrillä ajalla 4.10,25.

Kyseessä on uusi alle 22-vuotiaiden Suomen ennätys. Entinen ennätys 4.11,36 oli sekin Blomqvistin nimissä. Hän kellotti tuon ajan kaksi viikkoa sitten Saksassa.

– Olen yllättynyt sijoituksestani, sillä mukana oli tilastollisesti minua parempia juoksijoita. Oli hieno tunne haastaa heitä, ja se antaa uskoa omaan kehittymiseeni, Blomqvist kommentoi SUL:n tiedotteella.

Blomqvist eteni kisassa kärkiryhmän tuntumassa, jonka ensimmäinen kierros vei aikaa noin 65 sekuntia seuraavien kahden kierroksen ollessa 68–69-sekuntisia. Viimeinen 300 metriä meni kiihtyvästi 48 sekuntiin, ja kirissä Blomqvist oli ryhmän vahvimpia. Kärkikolmikko kävin tiukan taistelun voitosta kaikkien loppuaikojen ollessa 0,08 sekunnin sisällä.

– Juoksu tuntui nyt paremmalta, ja sain enemmän irti kuin aikaisemmissa kisoissani tänä keväänä. Kisan rytmi ei ollut kuitenkaan ihan parasta, sillä vauhti oli aika epätasainen ja puuskittainen tuulikin tuntui matkalla.

Lähde: SUL:n tiedote