Eveliina Määttänen sijoittui hienosti kakkoseksi naisten 800 metrin juoksussa uudella ennätyksellään 2.03,58 Slovakian Samorinin yleisurheilukisoissa.

Kisassa oli mukana 11 juoksijaa, joista Määttäsellä oli etukäteen toiseksi heikoin tilastotulos.

– Olihan pippalot. Erilainen juoksu kuin mihin kotimaassa olen tottunut. Puolimatkassa katsoin sivusilmällä 59 sekunnin väliajan. Vaikka vauhti oli hyvää, niin välillä oli ahdasta ja tönimistäkin. Kolme osumaa muistan, Määttänen avasi SUL:n tiedotteella.

– Ennakkoon päätin lähteä rohkeasti matkaan ja ottaa itselleni hyvän paikan kärjen tuntumassa. Viimeisellä takasuoralla olisi ollut enemmänkin menohaluja, mutta edessä olevat hyydyttivät vauhtia.

Loppusuoralle tultaessa Määttänen joutui ahtaaseen rakoon, mutta sai hieman onnellakin kiilattua itsensä lähelle kärkeä ja uhkaamaan jopa kärki juoksijaa.

Kisan voiton vei ajalla 2.03,43 Iso-Britannian Jenny Selman, jonka ennätys on 2.01,64. Määttäsen taakse jäi muun muassa Suomi-Ruotsi-ottelussa vuosikausia 800 metriä hallinnut ja alle kahden minuutin useita kertoja urallaan juossut Ruotsin Lovisa Lindh.

Määttäsen aikaisempi päämatka oli 400 metrin aidat. Uudelle matkalle hän on siirtynyt tämän vuoden aikana. Aikaisempi ennätys oli 2.04,01, jonka Määttänen juoksi kaksi viikkoa sitten Lahden Motonet GP:ssä. Seuraava kilpailu on Paavo Nurmi Games Turussa 14. kesäkuuta.

Lähde: SUL:n tiedote