Suomalaisilla moukarinheittäjillä meni tiukille Münchenin EM-kisojen karsinnassa. Sara Killisen karsiutuminen EM-finaalista ei ollut iso yllätys. Krista Tervolla ja Silja Kososella meni kuitenkin yllättävän tiukille.

Kosonen jäi ensimmäisen karsintaryhmän seitsemänneksi. Hän nieli kyyneleitään Ylen haastattelussa.

Kososen viimeisellä heittämä 68,25 riitti lopulta finaaliin. Toisesta ryhmästä finaaliin nousi Tervo tuloksella 67,80.

– Ei hyvältä tuntunut. En usko pääseväni finaaliin. Ei peli ole vielä menetetty, mutta vain viisi heittäjää saa mennä ohitseni toisessa ryhmässä, Kosonen ehti jo surkutella pettyneenä oman kilpailunsa jälkeen, kommentoi Kosonen SUL:n tiedotteella oman karsintaryhmänsä jälkeen.

– Ainoa positiivinen asia oli kolmas heittoni. Siinä jouduin keskeyttämään pyörähdykseni, mutta sain koottua itseni uudelleen. Se olisi mennyt pitemmällekin, mutta moukari kolahti rinkiin.

– En tiedä syytä tälle. Ongelmat ovat varmaan sekä tekniikassa että henkisellä puolella. Kun itse lähden hakemaan mitalia, niin tuleehan siitä paineita, paalutti Kosonen.

Ääni kellossa muuttui, kun paikka finaalissa varmistui. Kosonen julkaisi Instagam Storiesissa kuvan, jossa hän oli palautumassa jääkylvyssä Tervon vieressä.

– Ei ees tehny yhtää tiukkaa mut finaalii päästii. Huomenna sit finaali joskus illalla, etin tiedot sit ku palautun tästä emotional rollercoasterista (tunteiden vuoristoradasta), veisteli Kosonen.

Aiemmin tiistaina Elisa Neuvonen oli kymmenes 35 kilometrin kävelykilpailussa. Aleksi Ojala oli miehissä 12:s.

Kuva: Silja Kososen Instagram Stories

KATSO MYÖS: Yleisurheilun EM-kisojen erikoissivu