Seitsenottelija Maria Huntington on kirjoittanut aiemminkin sosiaalisessa mediassa rehellisesti omia näkemyksiään. Nyt nainen päätti kirjoittaa naisten urheilusta ja tasa-arvosta.

Asia herättää runsaasti tunteita. Huntington esitti omia näkemyksiään yhteistyökumppaninsa kanssa tehdyssä julkaisussa.

– ”Urheilun ei kuulu olla täysin tasa-arvoista” Oon tästä osittan samaa mieltä, mutta samaan aikaan mietin, että mitä jos toisille ei anneta edes mahdollisuutta?

– Usein joukkueurheilussa puhutaan, että miesten pelit ovat paljon viihdyttävämpiä kuin naisten pelit ja ei niissä ole samaa tunnelmaa. Kyllähän tämä pitää osittain paikkansa, mutta miten naisten joukkuelajien suosio ja taso voikaan mennä eteenpäin jossei sille anneta edes mahdollisuutta? tiedusteli suomalaistähtu.

– Jos junioreista lähtien tehdään selväksi, että miesten pelit ovat arvokkaampia kuin naisten niin mitä se tekee pitkällä tähtäimellä lajille? Miten sinne voi tulla uusia lupaavia urheilijan alkuja jos he näkevät vain miesten peleistä mainoksia ja organisaatio tasolta lähtien panostetaan vain miesten peleihin? Nuorten kautta rakennetaan tulevaisuutta ja he seuraavat esimerkkiä.

Huntington halusi nostaa esiin myös positiivisen esimerkin kyseisen asian hoitamisesta.

– Classic on ollut edistämässä tasa-arvoa niin nuorten kuin aikuisten tasolla. Naisten ja miesten peleissä on Ideaparkin Bläk Boksissa sekä miehillä että naisilla käytössä samat show-elementit, markkinointia tehdään yhtälailla naisten kuin miesten joukkueelle ja esim. heiltä löytyy yhteinen ig-tili. Tänään käytiin Äitin kanssa katsomassa naisten salibandypeliä. Viimeksi olin katsomassa miesten peliä ja oli hieno huomata, että tapahtuma todella oli toteutettu samanlailla kuin miesten pelissä, kirjoitti Huntington sunnuntaina.

Kuva tästä.