Aitajuoksija Nooralotta Neziri viihtyy suomalaiseen tapaan ilmeisesti hyvin myös saunassa.

Neziri kertoi vierailleensa yhteistyökumppaninsa luona. Siellä hänelle selvisi myös uusia asioita saunasta.

– Pääsin tutustumaan vielä syvällisemmin niin Helon kuin itse saunomisenkin historiaan. Tiesittekö, että varhainen suomalainen sauna oli ns. maasauna? Eli käytännössä tehtiin kuoppa, jonka pohjalle ladottiin kiviä. Kivet kuumennettiin ja kun niiden päälle heitettiin vettä, lämmitti höyry majan, avasi Neziri.

Suosittujen urheilijoiden työhön kuuluu myös paljon esiintymistä. Neziri pääsi myös harjoittamaan tuota puolta.

– Sain myös tutustua tehtaaseen, tuotantoon ja ihmisiin. Pääsin myös esiintymään Helon työntekijöiden eteen. Oli erittäin kivaa päästä kertomaan kuka olen, mistä tulen ja mihin olen menossa aidosti läsnä, sillä koen myös olevani osa Heloa. Ihmisten kiinnostus ja kannustus oli ihan mieletöntä!!

– Upeita kuvia ja hyviä löylyjä, kommentoi yksi.

– Kauniita kuvia, kirjoitti eräs.

Nezirillä on alla vaikea kausi. Hän kertoi hiljattain Iltalehdelle olevansa vaihtamassa valmentajaa.

Kuvat tästä.