Vapaaottelija Makwan Amirkhani on tehnyt selvän kannanoton sosiaalisessa mediassa. UFC-tähti julkaisi Instagramissa suoran pyynnön.

– Emme voi vain pysyä hiljaa ja antaa rikosten ihmisyyttä vastaan jatkua. Lähettäkää apua. Vapaa Iran. Vapaa Kurdistan, kirjoitti kurditaustainen Amirkhani.

Amirkhani jakoi Kurdistani People -nimisen tilin videon. Siinä kerrottiin ikävä viesti ja avunpyyntö Mahabadista. Yksi mielenosoittaja kertoi viestissä Kurdistanin tarvitsevan välitöntä apua. Iranissa on ollut viime viikkoina runsaasti mielenilmauksia maan hallintoa kohtaan.

– Pärjäsimme siihen saakka, kunnes ihmisiä alettiin ampua teräsluodeilla. Aiemmin pesimme haavat suihkeella, otimme tulehduskipulääkkeitä ja puhdistimme kohdan, johon oli osunut. Mutta nyt tilanne on muuttunut. Meillä on niin monta haavoittunutta. Emme pysty hoitamaan kaikkia, ja ihmisten haavat ovat alkaneet tulehtua. Tarvitsemme enemmän lääkkeitä, esimerkiksi vahvoja kipulääkkeitä, kuten morfiinia. Emme saa morfiinia mistään. Jos löydämme sitä jostain, on se todella kallista. Yksi annos maksaa 50 dollaria. Meillä ei ole mahdollisuutta antaa kaikille sellaista. Meillä ei ole tarpeeksi rahaa, jos löytäisimme morfiinia jostain, alkoi viesti.

– Ihmiset ovat romahtamassa ja tulossa sokeiksi. En edes tiedä, miten selittää tämän vakavuutta. Ihmiset, joita on ammuttu teräsluodilla silmään, tarvitsevat kunnon apua sairaalassa. Emme pysty samaan kotona. Heidän pitäisi päästä sairaalaan, mutta emme voi viedä heitä sellaiseen. Maksaa 300, 400, 600 dollaria, jotta heitä ei pidätetä. Hallitus puristaa ja painostaa meitä joka suunnasta. Pyydän kaikkia diasporossa asuvia kurdeja auttamaan meitä. Lähettäkää joko rahaa tai lääkintätarvikkeita ja lääkkeitä. Miten vain pystytte. Jos teillä on perhettä Iranissa ja he pystyvät auttamaan meitä, tehkää niin. Älkää lähettäkö suoraan käteistä, koska se tuo omat ongelmansa. Mutta miten vain pystytte.

– Antibiootteja ei löydy mistään. Neuloja ja kipulääkkeitä on vaikea löytää. Välillä löytyy jostain jotain, mutta se ei riitä kaikille haavoittuneille, luki viestissä, jossa kerrottiin, että ongelmat koskevat myös muita kurdien asuttamia alueita.

Päivitys tästä.