Camilla Richardsson on tehnyt Vantaan Hakunilassa uuden ennätyksensä 10 kilometrin maantiejuoksussa. Aika 33.17 on myös kauden kotimainen kärkiaika. Alisa Vainio oli toinen ajalla 34.17.

– Juoksu oli aika helpontuntuinen koko ajan, eikä ollut mitään vaikeuksia. Se tosin harmittaa, että vastatuuli oli noin kova, Richardsson totesi SUL:n tiedotteella.

– Mennessä mietin, että nyt on helppoa, kun oli myötätuuli, mutta paluumatka ei tule olemaan kiva. Juoksin samanlaisella yrityksellä ne paluumatkan 5 kilometriä, mutta vauhti oli varmaan 10 sekuntia per kilometrin hitaampaa kuin mennessä.

Voittoajallaan Richardsson rikkoi Johanna Lehtisen 13 vuotta sitten juokseman reittiennätyksen 34.06 ja kuittasi siitä 2 000 euron bonuksen.

– Minulla oli ylimenokauden ja koronan sairastamisen jälkeen ongelmia. Kaikki tuntui niin huonolta, että päätin jo valmentajani Jukka Keskisalon kanssa, etten juokse mitään kisoja tämän vuoden puolelle, Richardsson sanoi.

– Tämä juoksu oli yllättävän vahvantuntuinen. Siitä jäi sellainen fiilis, että pitäisikö kuitenkin juosta joku kilpailu, kuten EM-maastot tai joku maantiekilpailu, mutta se on vielä auki.

Vainio ei ollut erityisen tyytyväinen.

– Juoksu lähti kulkemaan vähän huonosti. Putosin porukasta. Mennessä meni hyvin, mutta takaisin tullessa, kun oli vastatuuli, voimat loppuivat, Vainio tuumi SUL:n tiedotteella.

Lähde: SUL:n tiedote