Suomalaisessa painonnostossa on ollut käsillä melkoinen skandaali. Tapahtumat ovat viime vuodelta ja sitä edelliseltä ajalta.

Kokenutta miesvalmentajaa epäillään kahden nuoren naisurheilija seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Häntä kohtaan on nostettu käräjäoikeudessa syyte 14. joulukuuta 2022.

Naisurheilijat olivat tapahtumien aikaan 20–21-vuotiaita ja 17–19-vuotiaita. Naiset ovat kertoneet miehen toiminnasta Ilta-Sanomille.

Miesvalmentaja teippaili esimerkiksi toisen valmennettavan intiimialuetta tämän ottaman osuman vuoksi. Hän tuli myös naisen kotiin neuvomaan saunottamisessa. Valmentaja pamahti kielloista huolimatta saunaan kuivaamaan itseään 40 vuotta nuorempaa urheilijaa. Nainen ei saanut myöskään käyttää saunassa bikineitä.

Saunotusrutiini toistui myös myöhemmin. Silloin mukana oli toinen nuori naisurheilija. Kerran valmentaja katseli sängyltä, kun valmennettavat menivät alasti vaa’alle. Hän tuli myös sovitun vastaisesti saunaan kuivaamaan naisia, kertoi toinen naisista Ilta-Sanomille.

Valmentajan kerrotaan olleen myös varsin kontrolloiva. Hän on esimerkiksi esittänyt seksielämää koskevia vaatimuksia.

Tästä Ilta-Sanomien juttu aiheesta.