Maailman mahtuu monenlaisia urheilulajeja ja virityksiä. Etenkin itäisessä Euroopassa on lyöty viime vuosina yhteen viisaita päitä ja keksitty monenlaisia lajeja.

Jotkut lajeista rantautuivat lopulta muualle maailmalle ja jopa Atlantin yli. UFC-pomo Dana White häkellytti esimerkiksi hiljattain, kun hän kertoi ”Power Slap League” -organisaatiostaan.

Tuossa lajissa ottelijat lyövät toisiaan avokämmenellä poskeen. Kamppailu päättyy tavallisesti siihen, kun toiselle ottelijalle tulee nukkumatti.

Romanialainen vapaaotteluorganisaatio RXF MMA on kuitenkin vienyt innovoinnin uudelle tasolle. Se on kehittänyt ”Butt slap championshipin”.

Videolla näkyy, kuinka niukasti pukeutuneet ”urheilijat” lätkivät toisiaan takamukseen. Yleisöllä, kilpailijoilla ja kuuluttajilla näytti ainakin olevan hauskaa. Lajin sääntökirjaa ei ole vielä julkaistu.

Voittaja ratkeaa ilmeisesti yleisöäänten perusteella. FightingLab-sivusto kertoo, että yleisö päättää huudollaan, kumman ottelijan takamus on punaisempi iskujen vuoksi.

Video tästä.