Elisa Viihde Viaplaylla nähdään uuden vuoden kunniaksi paljon liveurheilua. Luvassa on viihdettä Tour de Ski –kiertueen, Keski-Euroopan mäkiviikkojen, NHL prime time –otteluiden, Valioliigan sekä dartsin MM-kisojen parissa.

Iivo Niskanen tekee paluun kilpaladuille Tour de Skillä. Se on kokonaisuudessaan katsottavissa vain Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport –kanavilla.

Tour de Ski-kiertueella hiihdetään seitsemän kilpailua. Val Müstairin lisäksi kisaisäntinä ovat Saksan Oberstdorf, sekä Italian Val di Fiemme. Tour de Ski huipentuu sunnuntaina 8.1. Alpe Cermisin loppunousuun.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi odottaa Tourin alkua innolla. Hän muistuttaa, että nyt nähdään todellisuus Iivo Niskasen tilanteesta. Tämä on ollut sivussa kansainvälisen hiihtokauden alun koronatartunnan vuoksi.

– Nyt nähdään Iivon iskukyky kansainvälisissä kisoissa. Niskaselle ei ole tullut tämän tyyppistä kuormitusta vielä tällä kaudella, Jauhojärvi sanoi tiedotteella.

Niskasen alustavassa suunnitelmassa on hiihtää ainakin Tour de Skin kolmen ensimmäistä kisaa.

– Tourin alkupäässä on kaksi hyvää perinteisen kisaa. Val Müstairissa on 1.1. 10 kilometrin yhteislähtökisa (muutettiin takaisin takaa-ajoksi), ja Oberstdorfissa on 3.1. 10 kilometrin kilpailu väliaikalähdöllä. Iivon suunnitelma kuulostaa järkevältä.

Krista Pärmäkoskella ja Kerttu Niskasella on täydet mahdollisuudet taistella Tourin kärkisijoista, arvioi Jauhojärvi puolestaan naisten tilannetta.