Maastohiihdon kolminkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen sai koronatartunnan Rukan maailmancupin alla. Häntä ei ole sen jälkeen nähty kilpaladuilla.

Niskanen kertoi aiemmin tällä viikolla Instagramissa palanneensa harjoittelemaan. Mies oli lauantaina vieraana Viaplayn Talvistudiossa. Lähetyksessä käsiteltiin myös miehen tämän hetken tilannetta.

Niskanen sai hiljattain myös perheenlisäystä. Saana-vaimo synnytti esikoislapsen perheelle.

Niskanen puhui myös tarkemmin kunnostaan. Hän ei tarkentanut lähetyksessä, onko hänelle tullut jälkioireita koronatartunnasta.

– Osa potilaista saattaa kärsiä COVID-19-taudin pitkäaikaisseurauksista, kuten väsymyksestä, hengenahdistuksesta, yskästä, nivel- ja rintakivuista, kertoo THL verkkosivuillaan.

Niskanen paljasti kuitenkin Viaplayllä, että palaaminen hiihtämään ei ole ollut ongelmaton, vaikka tauti itsessään ei ollut rankka.

– En ole pystynyt testailemaan kuntoa. En ollut kuumeessa montaa päivää, mutta kahdeksaan päivään piti olla tekemättä mitään. Pitkä matka on lähteä liikuttamaan kroppaa, avasi Niskanen.

– Viime viikolla yritin käynnistää kroppaa. Huomasin, ettei se käyttäytynytkään ihan normaalisti. Sitten pitikin löysätä taas uudelleen. Toivottavasti pystyn tällä viikolla tekemään harjoituksia enkä pelkästään ulkoilemaan.

Niskanen pitää mahdollisena, että hän kilpailee Tour de Skillä. Kauden päätavoite on MM-kisat, jotka järjestetään helmi–maaliskuussa Planicassa.

Maastohiihdon maailmancupin Beitostölenin (9.-11. joulukuuta) ja Davosin (16. – 17. joulukuuta) osakilpailut näkyvät Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport -kanavilla yksinoikeudella.