Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe nauttii varsin arvostettua asemaa maan hiihtopiireissä. Harva uskaltaa kritisoida naista. Räväkistä kommenteistaan tunnettu Veronika Stepanova ei kuitenkaan tunnu naista pelkäävän.

Välbe otti hiljattain esille Stepanovan tilanteen, kun hän puhui naisesta Sport-Ekspressille. Välbe on jo aiemmin tehnyt selväksi, ettei pidä liiasta keskittymisestä sosiaaliseen mediaan.

– Minun vahva näkemykseni vain on, että jos ihminen suhtautuu johonkin vakavasti, pitäisi hänen omistautua sille täysin. Ehkä hänestä tulee kansanedustaja tai hyvä toimittaja. En minä ole sitä vastaan, sanoi Välbe nyt lehdelle.

Stepanova vastasi Välben puheisiin sosiaalisen median kanavissa.

– Tuskin minusta tulee toimittajaa ja ”haluni ryhtyä kansanedustajaksi” on tyhjänpuhujien fantasia, aloitti Stepanova.

Sitten alkoi teksti, joka on helppo tulkita vinoiluksi Välbeä kohtaan.

– Haluan todellisuudessa tulla tuottajaksi. Sellaiseksi ihmiseksi, joka organisoi vakavasti otettavia urheilukilpailuita. Sellaisia, joihin sponsorit haluavat investoida odottaen saavansa niistä tuottoa.

– Sellaisia, joissa on tuhansia ihmisiä katsomossa. Sellaisia, joissa ei näytä televisiossa kuin tapahtuma olisi kuvattu avaruudesta. Ideani on selvä.

Hiihdon Venäjän Cupin televisiointi on aiheuttanut paljon kritiikkiä Välbeä kohtaan tänä vuonna. Kauden avauskisoja pystyi katsomaan vain heikoilta nettistriimeiltä. Monet ovat hämmästelleet, miksi Välbe ja Venäjän hiihtoliitto eivät ole pystyneet hankkimaan parempaa tv-sopimusta maan hiihdolle.