Suomen hiihtohuiput ovat aloittaneet viimeisen valmistautumisen kohti Planican MM-kisoja. Johanna Matintalo on päättänyt aloittaa sen hieman poikkeavalla tavalla.

Matintalon kumppani Lauri Vuorinen sairastui viime viikolla ennen Toblachin maailmancupin kisoja. Matintalo itse ei itse ole sairastunut, mutta koki ettei ollut täydessä iskussa Italiassa.

Nainen on nyt kertonut Instagramissa, että hän ei mennyt varmuuden vuoksi takaisin kotiin palattuaan Suomeen.

– Viimeisen viikon aikana on tapahtunut kaikenlaista.. Laurin sairastumisen jälkeen oon itse pysynyt oireettomana, mutta kovassa rasituksessa olo ei kuitenkaan viikonloppuna tuntunut normaalilta, aloitti Matintalo.

– Palasin tänään (tiistaina) Rovaniemelle, mutta kodin sijasta suuntasin lähipäiviksi Santasportille. Näin varmistetaan meille molemmille tässä tilanteessa paras mahdollinen valmistautuminen MM-Kisoihin. Täällä Santasportilla pystyn pyörittämään arkea hyvin, eikä asioista tarvitse tinkiä. Monen viikon tauon jälkeen pääsen itse kokkailemaan omia ruokia, ja ennen kaikkea treenaamaan kotiladuille ja kotisalille. Ja enköhän ennen Planicaan lähtöä ehdi vielä ihan kotiinkin.. jatkoi Matintalo.

Matintalolta on nähty tällä kaudella vahvoja esityksiä perinteisen sprintissä ja perinteisen distanssimatkoilla. Toblachin viestin avausosuudella hän jäi yllättäen lähes puoli minuuttia kärjelle.

Maastohiihto

Pohjoismaisten lajien MM-kisat
Planica, Slovenia 22.2.-5.3.2023

Naiset
Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski

Miehet
Ville Ahonen, Niko Anttola, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Lauri Vuorinen

Kuva tästä.