Suomen naisten viestijoukkue (Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo ja Krista Pärmäkoski) taipui kovan taisteluun jälkeen neljänneksi Planican MM-kisoissa. Kultaa vei Norja ennen Saksaa ja Ruotsia.

Ruotsin ankkuri Maja Dahlqvist peittosi Suomen Krista Pärmäkosken lopulta loppukirissä. Pärmäkoski joutui osuudellaan urakoimaan Ruotsin kiinni.

Viestin dramaattisin tilanne nähtiin toisella osuudella, kun Ruotsin Ebba Andersson kaatui yllättäen osuutensa loppupuolella tiukassa käännöksessä. Suomen Kerttu Niskanen onnistui juuri ja juuri väistämään tilanteen.

Niskanen puhui kisan jälkeen tilanteesta Ylen haastattelussa.

Lisää keskustelua hiihtolajeista Talviurheilun olohuoneessa.

– Siinä perässä olin ja näin tilanteen. Hän (Andersson) polkaisi vain sauvansa päälle ja meni kontalleen siinä. Onneksi pystyin itse väistämään sen. Tilanne tuli aika äkkiä mutkan jälkeen, mutta joo, vähän se sohelsi siinä ihmeellisessä paikassa, ihmetteli Niskanen Ylelle.

Niskanen avasi haastattelussa myös enemmän omaa kisaansa.

– Taktiikkani oli, että olen radan ekan puoliskon nelikon perällä enkä mene lainkaan keulaan. Se meni suunnitelmien mukaan. Kun mentiin yläpuolelle, niin menin keulaan ja tarkoitus oli, että siinä aletaan kiristää pikkuhiljaa vauhtia. En saanut kyllä porukkaa hajalle. Jouduin itsekin aika ahtaalle siinä. Tosi liippaset on nuo alamäet. Niissäkään eivät pääse lihakset huilaamaan. Oli kova tuo loppu. Sitten siinä oli vielä tuo Ebban sähellys, niin (Saksan Katharina) Hennig pääsi siinä pikkuisen irti. Jouduin oikein puristamaan siinä, että pääsin kantaan, myönsi Niskanen.