Tällä kaudella 10 000 metrin uuden Suomen ennätyksen 31.12,78 tehnyt Camilla Richardsson kilpaili lauantaina Kuortaneella 3 000 metrin kisassa.

Richardsson oli kakkonen ajalla 9.03,30. Hän kommentoi juoksuaan SUL:n tiedotteella.

– Takana on vaikea viikko. Kipua oli jalassa, ja kipua oli päässä, kun fiilis oli huono epäonnisen Ranskan kilpailun takia. Myös nukkumiseni häiriintyi pettymyksessä, Richardsson kertoi.

– Olin leirillä valmentajani Jukka Keskisalon luona Joensuussa ja tein siellä elämäni parhaimpia harjoituksia. Odotin toiveikkaana 5 000 metrin kisaa, mutta sitten kävi niin, juoksija harmitteli SUL:n tiedotteella.

Richardsson viittasi viime viikolla Ranskassa järjestettyyn 5 000 metrin kisaan. Kapealla radalla kilpaili peräti 35 naista. Se päättyi katastrofiin, kun useita naisia kaatui. Richardsson nyrjäytti nilkkansa väistäessään kaatuneita.

– Lähdössä oli jo kauhea hässäkkä. Sitten kaksi naista kaatui ja heidän päälleen kaatui neljä tai viisi naista. Muodostui kauhea kasa, Richardsson kertoi nyt Ilta-Sanomille.

– En voi sanoa haastattelussa, mitä pyöri mielessä. Vitutti aika paljon! Tuntui pahalta. Olin pari viikkoa aiemmin tehnyt valmentajani Jukka Keskisalon kanssa elämäni parhaan tonnin treenin. Odotin, että tulisi kova tulos, Richardsson jatkoi.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.