Lappeenrannassa järjestetään keskiviikkona Motonet GP. Mukana ei kuitenkaan ole miesten keihäänheittoa. Yle on paljastanut verkkosivuillaan kulissien takaisia tapahtumia.

Perjantaina kilpaillaan nimittäin Mikkeli Games. Siellä ovat mukana keihäänheiton ykköstähdet Oliver Helander ja Toni Kuusela.

He ovat molemmat Prosport Finland -manageritoimiston urheilijoita. Ylen jutun mukaan nuo keihästähdet, kyseinen manageritoimisto ja Urheiluliitto, joka kokee ”tulleensa huijatuksi” ovat kohun keskiössä.

Urheiluliitto sai shokkihoitoa, kun selvisi, että keihään kärkinimet oli värvätty Mikkeliin Lappeenrannan sijaan. Mikkeli Games kertoi asiasta vasta alkukesästä.

Helander jättää Mikkelin kisan vuoksi väliin myös Monacon Timanttiliigan kisan. Se heikentää miehen mahdollisuuksia päästä Timanttiliigan finaaliin.

Ylen jutussa kerrotaan, että tilanne on nostanut kysymysmerkkejä Helanderin valmentajan Tero Pitkämäen roolista asiassa. Huippu-urheilupiireissä on hämmästelty asiaa.

Prosport Finlandin Juha Lindblom kommentoi kohua Ylelle.

– Takamus kestää liiton suuttumuksen. Urheilijat päättävät, missä kilpailevat. Ylipäätään suomalainen liitto- ja urheilujärjestelmä monopoleineen kaipaa ravistelua. Jos sitä näin voi edistää, että vähän miekkailee, niin olkoon menneeksi, sanaili hän Ylelle.

Tästä Ylen juttu.