Selostajalegenda Tapio Suominen on työskennellyt monen lajin parissa. Iso osa urheilufaneista muistaa miehen yleisurheilun arvokisoista.

Suominen on yleisurheilun MM-kisojen kunniaksi kerrannut, millaista oli valmistautua selostamaan yleisurheilun arvokisoja. Hän muisteli Yle-aikojaan X-palvelussa.

– …yleisurheilun arvokisat haastavin tapahtuma selostajalle. Uudet lajit päivittäin, 16 tunnin työpäivät. Satoja urheilijoita, joista täytyi tietää perusasiat. Valmistautumiseni alkoi varhain keväällä. 400-sivuinen Athletics vuosikirja ja Tilastopaja tulivat kovin tutuiksi, paljasti Suominen.

Suominen myönsi yhdessä vastauksessa, että myös jalkapallon arvokisat toivat omat isot haasteensa.

…hmm. No, futiksen arvokisat myös haastava. Erityisesti, jos kohdalle sattuu ”Iran-Uruguay”. Siinäkin riittää opeteltavaa. Mutta, kuten tiedät Mikko, valmistautuminen iso osa duunia. Siitä täytyy nauttia, muuten homma käy liian raskaaksi…

Viesti tästä.

Tapio Suominen

@tapio_suominen
…yleisurheilun arvokisat haastavin tapahtuma selostajalle. Uudet lajit päivittäin, 16 tunnin työpäivät. Satoja urheilijoita, joista täytyi tietää perusasiat. Valmistautumiseni alkoi varhain keväällä. 400-sivuinen Athletics vuosikirja ja Tilastopaja tulivat kovin tutuiksi…😅😬🎤