Suomalaisjuoksijat olivat kivassa vauhdissa lauantaina Manchesterissä. Terveysmurheiden jälkeen paluuta tekevä Sara Lappalainen (entinen Kuivisto) juoksi naisten 1 500 metrillä kolmanneksi ajalla 4.05,93.

– En oikein uskaltanut lähteä aiemmin. Halusin malttaa alkumatkasta, kun tämä oli ensimmäinen kunnollinen 1500 metrin kilpailu sitten vuoden 2021 syksyn.

– Olen tyytyväinen tuohon juoksuun. Kauden ensimmäinen kunnon 1 500 metriä on aina sellainen tuhnu, kun kone on tukkeessa, mutta olen todella tyytyväinen tuohon aikaan, kommentoi Lappalainen SUL:n tiedotteella.

Lappalaiselle kilpailu oli kauden toinen 1 500 metrin startti tällä kaudella.

MM-kisoihin valmistautuva Nathalie Blomqvist oli upeasti viides ajalla 22-vuotiaiden SE-ajalla 4.08,46.

– Suunnitelmani oli lähteä rohkeasti mukaan. Tiesin, että hyvää vauhti mennään, mutta olen saanut tehtyä hyviä treenejä ja siksi oli hyvä itseluottamus, Blomqvist totesi SUL:n tiedotteella.

– Halusin kokeilla, että miten se menee, kun en ole koskaan noin kovaa juossut. Kangistuin viimeisellä 50 metrillä niin, etten meinannut pysyä pystyssä, eli vielä on parannettavaa. Mutta tästä on hyvä lähteä kohti MM-kisoja.

Blomqvistin kauden paras ennen lauantain kilpailua oli Espoossa alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa viidennen sijan tuonut 4.10,74.

Topi Raitanen juoksi puolestaan Manchesterin 1 500 metrin A-erässä seitsemänneksi ajalla 3.40,32.

– Halusin sellaisen kiihtyvän, nousujohteisen juoksun. Siksi en lähtenyt kovin rohkeasti vauhtiin. Tärkeintä oli saada viimeinen kierros kiihtymään ja siinä onnistuin. Sillä ei nyt ollut merkitystä, mihin kello pysähtyi. Ihan hyvä veto, Raitanen kertaili SUL:n tiedotteella.

– Tämä oli minulle vähän samantyyppinen juoksu kuin kauden avauskisa. Sellainen kiihtyvä ja varman päälle juoksu, jossa sain lopussa pahan olon tunteen jalkoihin. Tuollaisesta kiihtyvästä juoksusta palautuukin vähän nopeammin.