Pika-aituri Annimari Korte on ollut tänä vuonna otsikoissa tehtyään rikosilmoituksen miehestä, joka esitti hänestä ikäviä kommentteja sosiaalisessa mediassa. Urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori on nyt puhunut asiasta Valavuori Live -ohjelmassaan.

Eräs seuraaja otti ilmeisesti esille Kortteen tapauksen. Tämä ei epäröinyt kertoa omaa näkemystään.

– Ei siitä voi olla kuin yhtä mieltä. Kyllä Annimari Korte on vetänyt oman brändinsä aivan suohon viimeisen vuoden aikana. Kaikki maailman selitykset ja diipadaapa ja uhriutumiset. Tehdään mitä merkillisimpiä syytteitä, paalutti Valavuori.

– Joo, ei se Virtasen länkyttäminen aina kivalta tunnu. Se näsäviisastelu. Sellainen somemaailma on. Meidän pitää kestää hyvin paljon kovempaa palautetta ja sarkasmia ja vi*tuilua kuin muiden. Jos ei p*rse kestä sitä vi*tuilua ja sarkasmia ja jopa solvauksia, niin tehkää v*ttu jotain muuta älkää tulko valittamaan tai älkääkä ainakaan siis vaivatko v*ttu poliisia jollain kunnianloukkauksilla. Somet kiinni ja menkää jonnekin pimiöön töihin, keuhkosi korismies.

Korte kirjoitti itse tapauksesta hiljattain Instagramissa. Hän ei voinut ymmärtää kokemustaan virkavallan kanssa.

– On käsittämätöntä, että julkisuuden henkilöiden kiusaaminen on täysin sallittua muutenkin. Se, että on julkisuudessa, ei tee henkilöstä yhtään immuunimpaa henkiselle pahoinvoinnille tai traumoille, joita kiusaaminen aiheuttaa. ”Pitää sietää kritiikkiä” ei tähän päde. Kiusaaminen/pilkkaaminen/nimittely ja kritiikki ovat täysin eri asioita.

– Poliisi sanoo: ”Kiusaamista sosiaalisessa mediassa ei pidä vähätellä.” Mutta myös ”se on sallittua”. Surullista on ettei kiusaamista voida saada kitkettyä, kun se on sallittua. Meillä on Suomessa asiat niin hyvin, että kiusaaminen tuntuu pieneltä. Mutta aina voimme yrittää poistaa edes vähän pahuutta tästä maailmasta