Tour de Ski jatkuu torstaina 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajolla. Hiihtotähdet suksivat matkan Davosissa.

Kilpailu voi myös jäädä monen hiihtäjän viimeiseksi tourilla. Joni Mäki ei joistakin puheista huolimatta jättänyt leikkiä kesken jo keskiviikon sprintin jälkeen. Anne Kyllönen puolestaan paljasti yllättäen, että hän saattaa lopettaa Tour de Skin torstain kisan jälkeen.

Kyllönen kertoi harkinnastaan ainakin Ilta-Sanomille. Naisen Tour ei ole mennyt käsikirjoituksen mukaan.

– (Val di) Fiemmessä olisi mieluisa pertsan kisa, mutta totta kai edellyttää, että huomenna (torstaina) kulkee, arvuutteli nainen jatkoaan Ilta-Sanomille.

Kyllönen oli keskiviikon sprintissä 40:s. Hän on naisten kokonaistilanteessa sijalla 29 jo lähes kuusi ja puoli minuuttia kärjestä. Hän harmitteli IS:lle ”hidasta oloaan”.

– Joulun aikaan, näin jälkikäteen ajateltuna, tuli treenattua napsun liian kovaa. Ollut kiikun kaakun palautumisen kannalta. Otin tietoisen riskin ja treenasin kovaa, koska halusin olla paremmassa kunnossa, mutta en tiedä, onko se nyt sitten siitä kiinni, pohti veteraani IS:lle.

Jasmi Joensuu päätti puolestaan jättää Tourin kesken. Hiihtoliitto vahvisti asian torstaina.

– Jasmi Joensuu jättää varotoimenpiteenä Tour de Skin kesken, eikä näin ollen starttaa päivän kilpailuun. Eilisen kilpailun jälkeen alkanut yskä ei ole yön aikana helpottanut, jonka vuoksi Joensuu yhdessä lääkärin kanssa päätyi ratkaisuun jättää kiertue kesken, kerrottiin tiedotteella.

Naisten kisa alkaa torstaina jo klo 11:45.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.