Pohjoismaisten lajien MM-kisat ovat jatkuneet Planicassa. Suomen joukkue sai perjantaina lisää ilonaiheita, kun Minja Korhonen nappasi sensaatiomaisesti MM-kultaa.

Vasta 16-vuotias superlahjakkuus otti MM-kultaa alle 20-vuotiaiden sarjassa yhdistetyn henkilökohtaisessa kilpailussa. Hän oli mäkiosuuden jälkeen neljäntenä 39 sekuntia kärjestä.

Korhonen tunnetaan mainiona hiihtäjänä. Se nähtiin myös tänään, kun Korhonen otti kärjen kiinni.

Tilannetta auttoi shokkikäänne. Kärjessä puolivälissä ollut Slovenian Tia Malovrh hylättiin nimittäin kesken kisan vilppilähdön vuoksi. Korhonen tavoitti lopussa USA:n Alexa Brabecin. Suomalaistähden hirmuinen veto nousussa tiputti jenkin kyydistä.

– Hienoa jatkoa saatiin nuorten talviolympialaisille. En ehkä lähtöviivalla olisi ihan uskonut, että tänään riittää voittoon asti ja kultaiseen mitaliin. Tässä on kuitenkin ollut vähän sairastelua alla ja pitkää reissaamista sekä aikaeroihin sopeutumista. Tänään kävi kuitenkin hyvin, ja olen kyllä todella iloinen, fiilisteli Korhonen Hiihtoliiton tiedotteella.

Naisten joukkueen päävalmentaja Lasse Moilanen oli varsin tyytyväinen. Hän kiitteli suojattinsa tekemistä.

– Olipahan dramaattinen ja jännittävä kilpailu. Aamulla mäessä oli haastavat olosuhteet. Ei ollut Minjalta parasta hyppäämistä, mutta ihan ok hyppy kuitenkin. Mahtava nähdä, että taso on noussut niin paljon, että vaikka ei tule ihan oman tason onnistumista, niin se riittää kuitenkin hyvään lähtöpaikkaan. Pientä sairastelua on Minjalla ollut, joten kunto oli vähän arvoitus, mutta suksi liikkui kyllä hienosti.

– Lopussa kolmen kärki tuli yhtä matkaa viimeisen kilometrin. Minjalta taktisesti kypsä hiihto. Hienosti malttoi mielensä kun huomasi, etteivät muut tipu kyydistä. Malttoi tulla peesissä viimeiseen laskuun, ja otti hyvällä linjalla kovemmat vauhdit stadionin nousuun. Siitä sitten vilkku päälle, hieno loppukiri ja voitto, Moilanen avasi Hiihtoliiton tiedotteella.

Ylen video tästä.

LUE MYÖS