Pika-aituri Lotta Harala ei kilpaile Tampereen SM-kisoissa. Hän sai kuitenkin tapahtuman yhteydessä Yleisurheilufanit ry:n Vuoden 2023 Sisukas taistelija -kiertopalkinnon.

Haralan viime kausi oli suorastaan sensaatiomainen. Hän nousi aivan uudelle tasolle ja teki 100 metrin aidoissa ennätyksensä 12,85. Kesää varjosti kuitenkin synkkä asia.

– Viime kesän kilpailin murtumalinja sääressä. Se tapahtui lääkärien kanssa tehtyjen suunnitelmien mukaan ja säännöstelin iskuttamista kilpailujen ulkopuolella. Se oli haastavaa, mutta tilannetta seurattiin koko ajan, Harala sanoi SUL:n tiedotteella.

– Aloitin viime kesänä Budapestin MM-kisojen jälkeen iskutustauon, joka kesti 20 viikkoa. Sen jälkeen olen pikkuhiljaa palannut iskutusharjoitteluun. Sitä on nyt takana kuusi viikkoa, Harala sanoo.

– Kävin torstaina röntgenkuvissa. Sen mukaan murtumalinja on parantunut tosi hyvin ja mennyt parempaan suuntaa, vaikka on alettu taas iskuttaa jalkaa. Tilanne on nyt paras 3,5 vuoteen, paljasti Harala.

Haralan mukaan tilanne näyttää nyt hyvältä. Odotukset ovat korkealla kesää ajatellen.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että saisin ehjän kevään harjoittelujakson. Tavoite on olla elämäni parhaassa kunnossa Rooman EM-kisoissa. Myös Pariisin olympialaiset on minulle iso tavoite, Harala sanoo.

Kuva tästä.

LUE MYÖS