Therese Johaugin dominoiva esitys Norjan mestaruuskisojen 30 kilometrin kisassa löi leukoja lattiaan ympäri vuonomaata. Aivan kaikki eivät ole yhtä ällistyneitä maailmalla. Tuohon jälkimmäiseen joukkoon kuuluu myös Aino-Kaisa Saarinen.

Johannes Kläbo sekä ex-hiihtäjät Martin Johnsrud Sundby ja Fredrik Aukland hehkuttivat esimerkiksi Johaugin vetoa, kun hän peittosi kakkoseksi tulleen USA:n Sophia Lauklin lähes kolmella minuutilla.

Ylen asiantuntijana nykyään työskentelevän Saarisen kellossa oli kuitenkin erilainen ääni. Hän ei mykistynyt tai häkeltynyt.

– Mielestäni olisi ollut yllättävää, jos hän ei olisi ollut näin hyvä. Ihmettelen, miksi he ovat Norjassa niin yllättyneitä, Saarinen hämmästeli Ylelle.

Saarinen, joka on Johaugin vanha kilpakumppani, muistutti Johaugin pysyneen Adams-dopingjärjestelmän piirissä. Hän väitti, ettei Johaug ole tietyllä tavalla edes lopettanutkaan.

Johaugia on huhuiltu lähinnä historialliseen 50 kilometrin kisaan ensi vuonna järjestettäviin MM-kisoihin. Saarisen mielestä naiselle olisi kuitenkin paikka myös viestissä.

– Veikkaan, että norjalaiset kaipaavat häntä viestiinkin. Se olisi inhottava temppu, jos hän noin hienossa kunnossa sanoisi, että hiihtäisi pelkän 50 kilometriä eikä olisi viestissä, Saarinen näki Ylelle.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS