Hiihtäjä Anne Kyllönen ei onnistunut päättyneellä kansainvälisellä kaudella tekemään toivomaansa nousua lajin huipulle. Kokenut hiihtäjä on nyt avautunut tilanteesta Ilta-Sanomissa.

Vuosi sitten keväällä Kyllönen paalutti Instagramissa tekevänsä harjoitteluunsa isoja muutoksia kesän ja syksyn osalta.

– Ensi kauden tavoitteena on vakiinnuttaa perustaso top10-vauhtiin maailmancupissa, mikä tarkoittaisi hyvinä päivinä paluuta podium taistoihin. Mieli halajaa jo kovasti kohti tulevaa harjoituskautta. Vielä pitäisi malttaa tämä viimeinen luminen kuukausi kerätä energiaa talteen ja suunnata sitten uudella energialla sekä uudella ohjelmalla kohti tulevaa harjoituskautta, sanaili Kyllönen vuosi sitten.

Kyllösen suunnitelmat eivät valitettavasti toteutuneet. Hän ei yltänyt kertaakaan 10 parhaan joukkoon maailmancupin henkilökohtaisissa kisoissa.

Suosittu hiihtäjä myönsi nyt Ilta-Sanomille, että tehoharjoitteluun tehdyt muutokset eivät tuoneet toivottua tulosta.

– Olen ollut aavistuksen jäljessä parhaista testituloksistani viime kesän ja syksyn aikana. Etenkin syksyllä oli vaikeampi jakso, jolloin huomasin, että oma huippukunto on puuttunut. En pystynyt tekemään kisakauden aikana ihan sellaisia korjausliikkeitä, joita olisin toivonut, Kyllönen kertoi IS:lle.

Kyllönen teki toki IS:lle selväksi, että hän haluaa edelleen nousta lajin huipulle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

LUE MYÖS