Pika-aituri Annimari Korte, joka ei kilpaillut hallikaudella, seurasi viikonloppuna mielenkiinnolla yleisurheilun MM-hallikisoja.

Korte ehti tehdä kuitenkin myös havaintoja koti-Suomesta. Hän ihasteli espanjalaisten toimintaa Instagram Storiesissa.

– Asia, mistä pidin Espanjassa asuessa tosi paljon oli nähdä, miten Espanjassa liitto, mediat ja yleisö tukevat urheilijoita vaikeina hetkinä. Niin erilainen suhtautuminen, tuki ja kannustus liitolta, medioilta ja suurimmalta osalta yleisöä kuin vaikka Suomessa. En tiedä, johtuuko kulttuurieroista, mutta toivon, että täälläkin asiat/asenne joskus paranevat…

– MM-ottelua ekan lajin jälkeen johtaneelta Maria Vicentelta repesi akillesjänne toisessa lajissa, ja liitto julkisesti suree ja kannustaa, mediat ja yleisö kannustavat. Liitolta heti valmis suunnitelma hoitoon ja kuntoutukseen käytännössä, ennen kuin on kentältä päästy. Vähän on erilailla asiat, sanaili Korte.

Saga Vanninen toi Suomelle hienosti viisiottelun MM-hallihopeaa. Korte osoitti urheiluhenkeä onnittelemalla naista myös Instagramin puolella.

Korte on ilmoittanut lopettavansa urheilu-uransa tämän kauden jälkeen. Kesällä on luvassa EM-kisat ja olympialaiset, joihin nainen tavoittelee paikkaa.

LUE MYÖS