Iivo Niskanen pääsi loppukauden aikana ajoittain hyvään vauhtiin hiihdon maailmancupissa. Sunnuntaina tuli sitten pettymys, kun mies jätti Falunin maailmancupin 20 kilometrin vapaan kisan kesken suksimurheiden vuoksi. Asia kirvoitti kommentteja myös Ylen asiantuntijalta Ville Nousiaiselta.

– Kai se tuolla takasuoralla näkyi. Jotain kävi kyllä tuossa (suksen) kuvionnissa. Käytiin vielä varmistamassa rekalle päästyä aika äkkiä, että tarvinnut vielä hiihtää. Jotain sattui sellaista, joka ei sitten passannut vehkeeseen. Ensimmäinen vitonen oli aika hiljaista, mutta silti oli aika mielenkiintoista. Mutta nyt tuli tällainen ohipäivä, eikä sille voi mitään. Tympäisi lievästi sanottuna, kommentoi Niskanen Ylelle.

Nousiainen reagoi Niskasen puheisiin Ylen Urheilustudiossa. Hän muistutti, että kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta.

– Kyllä hyväksyisin, jos se olisi aina silloin tällöin, mutta tuntuu että eilen olisi sama juttu ja tänään sekä muutaman muun kerran, että se olisi niin radikaalisti siitä… Sitten kun tietää, että Iivolla on sitä suksikalustoa ja hänellä on sitä osaamista ja hyvät huoltomiehet. Hänen suksiinsa panostetaan varmaan koko maajoukkueesta eniten. Ja silti hänellä on eniten ongelmia. Onko niitä jopa liikaa? Onko liikaa valinnanvaraa vai mistä se johtuu? pohti Nousiainen Ylellä.

Toimittaja Petra Manner nosti esiin sen mahdollisuuden, että Niskanen saattaa mahdollisesti olla liian kriittinen kunnianhimoisena urheilijana.

– Sekin voi olla yksi syy. Siihen emme osaa kumpikaan tästä sohvalta vastata. Hän tietää itse, mikä se tilanne on ja osaa sitä sitten korjata, näki Nousiainen.

LUE MYÖS