Johannes Kläbo voitti miesten 10 kilometrin (p) yhteislähtökisan Falunin maailmancupissa. Vahvasti kisaan lähtenyt Iivo Niskanen oli kakkonen (+22,1). Norjan Martin Nyenget oli kolmas 1,9 sekuntia Niskasen takana.

Niskanen jäi kolmatta kertaa tällä kaudella kakkoseksi maailmancupin kisassa. Voittoa ei irronnut. Hän harmitteli tällä kertaa Viaplayn haastattelussa kisaa edeltänyttä ratkaisuaan.

– Oli ihan hyvä päivä, mutta Liekarin Emil auttoi suksitestissä aika paljon. Oli toisenlainen suksi, ja annoin hänelle sen suksen. Huomasin sitten kisan aikana, että olisi saattanut olla voittava pariin siinä omassa kalustossa. Mitä tuossa (Martin) Nyengetin kanssa katsottiin, että hävittiin 14 sekuntia tuossa punaisella suoralla laskulla Kläbolle tuohon loivalle pätkälle. Tosi jännää, kuinka tuo keli vaihteli. Tiettyihin kohtiin oli todella hyvä.

– Tietysti Kläbo on todella hyvässä kunnossa, ja ero oli iso, mutta on se aika paljon tuollaiseen maaston kohtaan hävitä. Oma ratkaisu oli ehkä, että olisi ollut pitävämpikin suksi tuolla ja sellainen, joka olisi kestänyt tämän lumen. Nyt tuntui, ettei pystynyt ainakaan kovin rennosti hiihtämään, selvitti Niskanen Viaplaylle.

Niskanen teki toki selväksi, että mitkään surkeat sukset hänellä ei ollut allaan. Samalla lähti iso tunnustus Kläbolle.

– Itselläkin oli hyvät (sukset). Ei tietenkään olla palkintopallilla, jos ei ole kilpailukykyinen… Tosi iso ero kyllä Johannekseen tuli. Kyllä hän osaa juosta ja on tällä hetkellä maailman paras hiihtäjä. Eihän siinä mitään. Hyvä, että kääntyi tuo toinen sija noin.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi esitti omat pohdintansa Niskasen puheista studiossa.

– Kuultiin Niskasen haastattelusta, että pitävämpi pari meni Liekarille. Olisiko sitten ollut myös liukkaampi pari vain miksi Niskanen on ottanut sen vähemmän pitävämmän parin. Luultavasti se on kuitenkin liukkaampi pari niissä testeissä, millä Niskanen on lähtenyt.

Muista suomalaisista Emil Liekari oli 21:s, Perttu Hyvärinen 22:s, Lauri Lepistö 35:s, Lauri Vuorinen 38:s ja Ristomatti Hakola 55:s.

LUE MYÖS