Perttu Hyvärinen vei perjantaina miesten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan voiton Äänekosken SM-kisoissa. Suurmestari Iivo Niskanen ei kilpaillut.

– Lipsahti voiton puolelle. Meinasin hyytyä, hiihdin ihan liian kovaa alkuun. Voitto lämmittää, mutta vauhdinjako epännistui kyllä täysin. Ihan kiva päivä oli, heitti Hyvärinen Hiihtoliiton tiedotteella.

Iivo Niskasen piti olla mukana, mutta hän joutui perumaan osallistumisensa. Mies paljasti Yle Urheilulle, että verryttelylenkillä iski ”karmea noidannuoli”. Se oli sitten siinä.

Kolminkertainen olympiavoittaja meni nopeasti fysioterapeutin pakeille. Hän ei Ylen haastattelussa pitänyt mahdottomana ajatusta siitä, että hän olisi mukana sunnuntain viestissä.

Ylen haastattelussa nousi esiin myös Niskasen tulevaisuus. Hän ei ollut viime vuonna harjoitussesongin aikana lainkaan maajoukkueen mukana. Hän ei ole vielä tehnyt ratkaisua tämän vuoden suhteen.

Hiihtoliiton taloustilanne näyttää jopa vaikeammalta kuin viime vuonna. Se ennakoi, että Niskanen voisi jälleen tehdä oman tiiminsä kanssa erilliset suunnitelmat.

– Uutisoinnin mukaan taloustilanne tosiaan näyttää miltä näyttää, mutta pitää tietysti keskustella lajivalmennuksen kanssa siitä, mitä olisi ja ei olisi tarjolla. Ei olisi sekään huono vaihtoehto, että tekisin kuten viime keväänä. Kauden aikana oli ongelmia, mutta ne eivät millään lailla johtuneet harjoituskaudestani. Se onnistui erittäin hyvin, arvioi mies Ylelle.

Markus Vuorela otti perjantain kilpailussa hopeaa. Hän hävisi lähes 18 sekuntia voittajalle. Pronssimitalin nappasi Ristomatti Hakola.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS