Iivo Niskasella oli maailmancupin viimeisinä viikonloppuina ongelmia kaluston kanssa. Myös hiihtolegenda Harri Kirvesniemi on kommentoinut miehen suksionelmia.

Niskanen romahti pahasti Falunin 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Hän jätti leikin kesken ja teki selväksi, että kalusto oli tällä kertaa kuraa. Kirvesniemen on vaikeaa ymmärtää tilannetta.

– En tiedä, mistä tämä johtuu. Kyllähän Niskasella pitäisi olla suomalaisista kaikkein paras ja testatuin kalusto, Kirvesniemi arvioi Ilta-Sanomissa.

Kirvesniemi vertasi tilannetta norjalaistähti Johannes Kläboon ja muistutti, ettei vuonomaan ihmeelle näytä sattuvan samanlaista sekoilua suksitestauksen kanssa.

Kirvesniemi vihjaili, että Niskanen ei huippukunnossa itsekään tee vastaavia virheitä usein. Ehkä hieman huonommassa kunnossa tulee otettua isompia riskejä.

– Koska silloin Niskanen tietää, että hän menestyy, kun ei ota riskejä. Mutta kun on hirveä voittamisen halu, muttei välttämättä ihan täysiä edellytyksiä voittoihin, silloin tulee herkemmin otettua jonkin sortin riskejä, jotka voivat epäonnistua, pohti Kirvesniemi IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

LUE MYÖS