Johannes Kläbo voitti kakkoseksi sijoittuneen Iivo Niskasen yli 22 sekunnilla Falunin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan maailmancupin kisassa. Kläbo keräsi valtavat kehut kisan jälkeen kotimaassaan.

Hiihtolegenda Marit Björgen ällisteli muiden mukana Viaplaylla. ”Täysin raakaa touhua. Hänellä on psykologinen etulyöntiasema koko ajan”, hehkutti Björgen Viaplaylla.

– Pian kaikki on jo sanottu tästä miehestä. Hän on selvästi maailman paras tällä hetkellä. Hän vakuuttaa viikonlopusta toiseen. Mikä urheilija, ylisti puolestaan Niklas Dyrhaug Viaplaylla.

Norjan maajoukkueen valmentaja Eirik Myhr Nossum liittyi samaan kuoroon.

– Hän pyyhkii lattiaa muilla! sanoi Nossum VG:lle.

Kilpakumppanit Henrik Dönnestad, Harald Östberg Amundsen ja Martin Nyenget olivat yhtä vaikuttuneita. He kehuivat myös supertähteä VG:lle.

– Tämä on täysin hullua. Hän on aivan muusta maailmasta. Hänellä on taidot, hiihtäminen ja tekniikka, hämmästeli Dönnestad.

– En ymmärrä, miten Kläbo pystyy tuohon, pohti Amundsen.

– Johannes erottaa jyvät akanoista. Kun hän on sairas tai hieman pois huippukunnosta, pitää käyttää mahdollisuudet, sanaili Nyenget.

Kläbo on itsekin tyytyväinen menoonsa normaalimatkoilla. Hän uskoi selvästi ottaneensa uuden askeleen.

– Olen ottanut kehitysaskeleen normaalimatkoilla ja silti pitänyt ominaisuuteni sprintissä, arvioi hiihtokuningas VG:lle.

LUE MYÖS