Maastohiihdon maailmancup-kausi päättyi sunnuntaina Falunin 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kisoihin. USA:n Jessie Diggins voitti sunnuntain kisan ja maailmancupin kokonaiskisan.

Lauantaina voittanut Kerttu Niskanen onnistui mukavasti myös tänään. Hän oli hienosti viides. Krista Pärmäkoski oli kuudes ja Johanna Matintalo 12:s. Suomen neljäs edustaja Tiia Olkkonen keskeytti.

Niskanen summasi kilpailun jälkeen kauttaan Viaplayn haastattelussa. Naisen iloinen asenne kiinnitti myös asiantuntija Sami Jauhojärven huomion. Muodonmuutos oli suuri verrattuna aiempaan.

– Erittäin vapautuneen oloinen oli Kerttu. Hän on ollut huomattavasti mietteliäämpi monissa haastatteluissa kauden aikana. Sellainen pirskahtelevuus, mikä Kertun ominaisuus on, oli taas havaittavissa, näki ”Musti” studiossa.

– Se jää välillä vähän piiloon näissä haastatteluissa, että Kerttu ei ole kovinkaan vakava tyyppi, komppasi studioemäntä Suvi Hakkarainen vieressä.

Hiihtolegenda Virpi Sarasvuo tarkasteli asiaa hieman erilaisesta perspektiivistä.

– Tai ehkä niin päin, että nyt fokus on ollut vielä enemmän tuossa menestymisessä, niin se (iloisuus) on ollut piilossa, kun on ollut tarvetta. Nyt kun ei ole enää painetta ja tulevia tärkeitä kisoja, vaikka kotimaan kisat ovatkin tärkeitä, niin nyt cupin päätyttyä on eräänlainen stoppi, ja se pääsee sieltä sitten esiin. Ehkä näkisin asian niin päin. Se on siellä, mutta kisatilanteen jälkeen fokus on jo seuraavassa ja vähän menneessä, pohti Sarasvuo Viaplaylla.

LUE MYÖS