Krista Pärmäkosken uran mahdollinen päättyminen on ollut viime vuodet melkoinen kestopuheenaihe suomalaisessa hiihdossa. Asiaan ei ole saatu vielä selvyyttä, mutta nyt on hiiskunut uutta tietoa moninkertaisesta arvokisamitalistista.

Kirjankustannusyhtiö Gummerus vahvistaa nimittäin, että naisesta on valmistumassa elämäkerta. Kirjan kirjoittaja on Yle Urheilun toimittaja Laura Arffman. Teos julkaistaan tämän vuoden lokakuussa.

– Kirjassa Pärmäkoski kertoo rehellisesti voitoista ja tappioista, kilpakumppaneista ja tukijoukoista, kulisseissa koetuista iloista ja suruista sekä keväästä, joka käänsi kaiken päälaelleen. Voimakas kasvutarina paljastaa hiihtäjästä puolen, joka on ollut tähän saakka visusti piilossa, kerrotaan tiedotteella.

Arffman, joka on edelleen tuttu näky Ylen hiihtolähetyksistä, kommentoi myös prosessia.

– On ollut erityistä saada seurata Kristan uran eri vaiheita läheltä niin tiiviisti. Kaksi viimeisintä talvea saavatkin kirjassa roolin, joka tekee tästä elämäkertateoksesta poikkeuksellisen. Olen työskennellyt maastohiihdon parissa melkein kaksi vuosikymmentä ja seurannut Kristan uraa juniorivuosista lähtien, mutta aina se yllättää, miten pintaraapaisu mediassa urheilijoiden todellisesta, inhimillisestä elämästä nähdään, selvitti Arffman.

Pärmäkoski ei ole siis vielä kertonut, aikooko hän jatkaa hiihtouraansa myös ensi kaudella.

LUE MYÖS