Therese Johaug häikäisi viikonloppuna, kun hän vei ylivoimaisen Norjan mestaruuden 30 kilometrin hiihtokisassa. Asia puhutti myös SM-kisoissa, joiden yhteydessä Krista Pärmäkoski otti kantaa aiheeseen.

Ilta-Sanomat tiedusteli Pärmäkoskelta, yllättyikö nainen Johaugin tempusta Norjan mestaruuskisoissa. Nainen ei ollut mykistynyt.

– Tavallaan se matka ja reittihän oli ihan luotu Thereselle. Vaikka ei olisi harjoitellut, niin eivät ne ominaisuudet sieltä niin nopeasti katoa. Ja kun hän on kuitenkin käynyt lenkeillä ja treenannut, että ei hän ihan treenaamatta sinne lähde, näki Pärmäkoski IS:ssä.

Trondheimissa hiihdetään siis ensi vuonna ensimmäistä kertaa naisten osalta 50 kilometrin matka MM-kisoissa. Pärmäkoski veti omat johtopäätöksensä jo aiemmin.

– Eiköhän häntä se Trondheim kiinnosta. Sanoin jo aikaisemmin, kun kuulin, että 50 kilometrin matka tulee Trondheimiin, että Therese palaa, Pärmäkoski sanoi IS:lle.

Johaug ei ole itse vahvistanut paluutaan kansainväliseen hiihtoon. Iso osa asiantuntijoista pitää kuitenkin asiaa lähes varmana.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

LUE MYÖS