Therese Johaug teki upean paluu Norjan mestaruuskisoihin, kun hän peittosi kakkoseksi tulleen USA:n Sophia Lauklin lähes kolmella minuutilla 30 kilometrin kisassa. Naisen saavutus on herättänyt ihastusta ja keskustelua.

– Ajattelin hänen voittavan puolellatoista minuutilla, mutta hän voitti kolmella minuutilla. Siinä mielessä arvaukseni oli huono, heitti Johannes Kläbo Dagbladetille.

Johaug itse väitti yllättyneensä eron suuruudesta. Hän teki samalla selväksi, ettei ole tehnyt päätöstä ensi vuoden MM-kisojen suhteen.

– Tämä oli askel oikeaan suuntaan, joten meidän on tehtävä ratkaisu kevään ja kesän aikana, arvioi Johaug Dagbladetille.

Johaug harjoitteli uransa huipulla peräti 1 300 tuntia vuodessa. Hän väittää treenanneensa nyt paljon vähemmän.

– Rehellisesti sanottuna en ole harjoitellut paljon. Pitää olla rehellinen. Yleensä harjoittelen 10–15 tuntia viikossa. Joinakin viikkoina olen harjoitellut 20 tuntia, ja syksyllä treenasin yksittäisinä viikkoina 5–10 tuntia. Harjoittelen eri tavalla kuin aiemmin. Nyt on ollut paljon rankkoja sessioita, paljasti Johaug.

Norjalaistähti Heidi Weng ei usko kaikkia Johaugin puheita. Johaugin ylivoima ei tullut shokkina.

– En minä yllättynyt. Hän taitaa olla harjoitellut enemmän kuin väittää, mutta meidän muiden olisi pitänyt päästä lähemmäksi, linjasi nainen Dagblatille.

Johaugin Karstein-veli, joka myös harjoittelee siskonsa kanssa, vakuutti samalle lehdelle, että naisen treenimäärä on ”ilman muuta” vähintään puolittunut huippuajoista.

LUE MYÖS