Wilma Murto on Suomen selkeästi suurin mitalisuosikki Pariisin olympialaisten yleisurheilussa. Murto on seiväshypyn hallitseva Euroopan mestari ja MM-pronssimitalisti.

SE-naisen akillesjänteestä löytynyt repeämä haittaa Murron valmistautumista kesäkauteen, mutta hän on ollut sosiaalisessa mediassa varsin toiveikas olympiakesän suhteen.

Maailmalla ei valitettavasti löydy yhtä suurta luottoa Suomen ykköstähteen. The Athletics Weekly on ennustanut olympialaisten yleisurheilun mitalistit ja pistesijoille yltävät.

Tuomio on suomalaisittain tyly: mitaleja ei ole luvassa. Pistesijoja taas on tulossa jopa odotettua enemmän, ennakoi lehti.

Murto jäisi sivuston mukaan neljänneksi Suomen ennätystään sivuavalla tuloksella 485. USA:n Katie Moon ottaisi jälleen olympiakultaa ennen MM-hallikultaa hiljattain napannutta Molly Cauderya ja Australian Nina Kennedyä.

Miesten keihäänheiton kultaa ottaisi Intian Neeraj Chopra. Oliver Helander olisi taas kuudes.

Saga Vanninen tekisi ennusteen mukaan hirmutuloksen 6 756 seitsenottelussa. SE riittäisi kuitenkin vain seitsemänteen sijaan. Pistesijoille yltäisivät myös Veli-Matti ”Aku” Partanen (kahdeksas 20 km kävely) ja Viivi Lehikoinen (kahdeksas 400 metrin aidat).

LUE MYÖS