Hiihtäjä Iivo Niskasen maailmancupin kausi ei tuonut tällä kertaa jättipottia. Niskanen oli kolme kertaa toiseksi nopein.

Kolminkertainen olympiavoittaja oli kakkonen myös Falunin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Voiton vei jälleen Johannes Kläbo, joka peittosi ainoana Niskasen myös Salpausselän kisojen perinteisen matkalla.

Niskanen ei pystynyt kilpailemaan Tour de Skillä sairastelun vuoksi. Hän on kuitenkin onnistunut löytämään loppukaudeksi vahvan kunnon.

Yksi loppusesongin pettymyksistä oli yhdeksäs sija Holmenkollenin 50 kilometrin (p) kisassa. Niskanen ei ole koskaan voittanut Holmenkollenin legendaarista kisaa ja janosi voittoa maaliskuun alun taistossa.

Niskanen on nyt avautunut Ylelle siitä, mitä kaikkea tällä kaudella oikein on tapahtunut.

– En ole mediassakaan viitsinyt avata, kuinka paljon erilaisia tutkimuksia on tehty. On ollut haastava kausi, ja siinä mielessä olen iloinen, että pystyn hiihtämään kilpaa, Niskanen avautui Ylelle.

– Nyt on kaikki kunnossa, ja kolme viikonloppua on ollut edellytykset tehdä tulosta. Mutta nyt ollaan maaliskuussa ja kausi alkoi marraskuussa, päivitteli hiihtokuningas.

Niskasen kausi jatkuu viikonloppuna Äänekosken SM-kisoissa.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS