Hiihdon maailmancupin perinteisen sprinttikisat Norjan Drammenissa olivat iso pettymys suomalaisittain. Yksikään suomalaishiihtäjä ei edennyt välierävaiheeseen naisissa tai miehissä.

Naisten kilpailun paras suomalainen oli Kerttu Niskanen (15:s). Katri Lylynperä (21:s) ja Jasmi Joensuu (26:s) nähtiin myös erävaiheessa. Norjan Kristine Stavås Skistad voitti naisten kisan.

Miehissä Emil Liekari oli parhaana suomalaisena kilpailun 20:s. Lauri Vuorinen oli 23:s, Niilo Moilanen 28:s ja Joni Mäki 30:s. Miesten kilpailun voitti Norjan Johannes Klæbo.

– Tyytyväinen olen kyllä sprinttipäivään. Aika-ajon seitsemäs ja vain reilu neljä sekuntia keulaan, niin se oli todella hyvä. Ihan hyvän oloista hiihtämistä oli erässäkin ja tottakai siitä olisi mieli vielä halunnut jatkaa. Erän kolmas ja aika ei riittänyt, niin päivä jäi siihen. Ihan hyvä maku jäi kuitenkin päivästä, kommentoi Kerttu Niskanen Hiihtoliiton tiedotteella.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi ei tarjonnut puhtaita papereita suomalaisille. Ensin tuli arvioon naisten suoritus.

– Tämä menee Musti miinuksen puolelle. Kyllä tämä on tyly miinus, kommentoi selostaja Jussi Eskola.

– Kyllä. Pertsan sprinteistä voi sanoa, että heikoimpia tälle kaudelle – ja heikoin tälle kaudelle. Niskanen oli kuitenkin eränsä kolmas. Sijoitus tulee siihen alun toiselle kymmenelle välille 13–15, arvioi ”Musti”.

– Naisten puolella miinus. Miesten kohdalla samanlainen ellei jopa pidempi, Musti? tiedusteli Eskola.

– Kyllä tässä joo, niin uin aiemmin puhuttiin, niin Drammen on ollut varsinkin suomalaismiehille vaikea paikka. (Keijo) Kurttila on ollut 2003 kakkonen… Ei yhtään suomalaista välierävaiheessa perinteisen sprintissä, niin on kyllä epäonnistunut kilpailu suomalaisittain, linjasi olympiavoittaja.

LUE MYÖS