Johanna Matintalo onnistui upeasti hiihdon maailmancup-kauden viimeisinä viikkoina. Eräänlainen kruunu tuli lauantaina, kun Matintalo oli kakkonen Falunin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Myös Viaplayn asiantuntija Sami ”Musti” Jauhojärvi huomioi naisen menon.

Matintalo oli helmikuussa mukana Pohjois-Amerikan-kiertueella maailmancupissa. Hän lähti kuitenkin kotiin jo Canmoren kisojen jälkeen eikä ollut mukana Minneapolisissa.

Jauhojärvi kritisoi tuolloin naisen ratkaisua. ”Musti” myönsi sunnuntaina rehellisesti virheensä selostuksessa.

– Kritisoitiin myös jonkin verran Johanna Matintalon valintaa, ettei hän hiihtänyt kaikkia kisoja Pohjois-Amerikan-kiertueella, vaan hän tuli sieltä kesken pois. Nyt on jälkiviisaana helppo sanoa, että ne saattoivat olla fiksuja päätöksiä.

– Onnistui nousemaan eilen palkintokorokkeelle, ja Lahdessa loistava veto, kun oli viides. Kollenilla hieno hiihto myös, niin urheilija ja valmentaja tekevät ratkaisuja sen kokonaisuuden perusteella, joka ei ole meillä täällä hallussa selostamossa.

Ylen asiantuntija Aino-Kaisa Saarinen kiinnitti myös Ylen chatissa huomionsa Matintalon menoon.

– Kaiken kaikkiaan tämä viikonloppu oli erityisesti Johanna Matintalolle tärkeä ensi kautta ajatelle. Hän hiihti ensimmäisen normaalimatkojen podiumin eilen ja tänään loistavan vapaan kisan. Todistaen samalla itselleen että menestys myös vapaalla hiihtotavalla on mahdollista!

LUE MYÖS