Presidentti Alexander Stubbin vierailu Pohjois-Karjalassa on herättänyt myös paikallisten suuruuksien huomion. Ilta-Sanomat tiedusteli asiasta keihäänheittolegenda Seppo Rädyltä.

Stubb vieraili puolisonsa Suzanne Innes-Stubbin kanssa esimerkiksi Tohmajärvellä Niiralan rajanylityspaikalla. Räty työskenteli pitkään tullimiehenä noilla pelipaikoilla. Hän myönsi IS:lle, että Stubbin visiitti tuli yllätyksenä.

– En ollut uskoa silmiäni luettuani viime viikolla teksti-tv:stä, että Stubb on tulossa vierailemaan Tohmajärvelle. Säikähdin, että mitä hittoa! Eipä nimittäin ole presidenttejä täälläpäin juuri näkynyt, heitti Räty IS:lle.

Räty piti visiittiä positiivisena asiana. Legenda muisteli myös tavanneensa nykyisen presidentin kerran elämässään. Se tapahtui Rädyn mukaan itsenäisyyspäivän Linnan juhlien jatkoilla vuonan 1996. Stubb oli tuolloin 28-vuotias tutkija ulkoasiainministeriössä.

– Siinä me ”Iken” (Ilkka Kanerva) kanssa turistiin, kun Stubb tuli ruokailemaan samaan pöytään. Enimmäkseen Stubb jutteli Iken kanssa, mutta se jäi lähtemättömästi mieleen, että kaveri oli kyllä melkoinen elohiiri.

– Ja elohiiri nimenomaan positiivisella tavalla. Tuntui, että Stubbilla oli jo silloin monta rautaa tulessa, mutta en tietysti arvannut, että hänestä oli tuleva presidentti tähän maahan. Mistäpä näistä koskaan tietää, sanaili Räty Ilta-Sanomille.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

LUE MYÖS