Perttu Hyvärinen otti SM-kultaa miesten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Olympiavoittaja Sami Jauhojärvi oli tuttuun tyyliinsä arvioimassa menoa Viaplayn asiantuntijana.

Kesken kisaa saatiin dramaattinen käänne, kun selvisi, että Iivo Niskanen ei kilpaile. Hänen oli tarkoitus lähteä viimeisenä miehenä väliaikalähtökisaan.

– Nyt on tullut tieto, että Iivo Niskanen ei starttaa tämän päivän kilpailuun lainkaan, kertoi Viaplayn selostaja Jussi Eskola lähetyksessä.

– Se oli mielenkiintoinen uutispommi nyt tähän hetkeen… Tämä on harmittava tieto kokonaisuuden kannalta, että hän menettää siinä myös mahdollisuuden hiihtää huomenna (takaa-ajossa) kilpaa, reagoi Jauhojärvi vieresssä.

Jauhojärvi muistutti, että Niskasella on vielä mahdollisuus kilpailla SM-kisoissa viestissä sunnuntaina. Lisäksi Rovaniemellä on 7. huhtikuuta vuorossa vielä miesten 50 kilometrin SM-kilpailu perinteisellä hiihtotavalla.

– Iivo Niskanen ei siis starttaa tämän päivän kilpailuun. Se tietyllä tavalla latistaa tätä päivää. Se on sanottava suoraan, palasi Eskola vielä aiheeseen myöhemmin.

Jauhojärvi harmitteli asiaa. Hän nosti esille myös villin spekulaation siitä, että Niskanen olisi voinut säästellä voimiaan sunnuntain viestiin.

– Se on valitettavaa. Alkaa olla aika tiukalla tämä – tai menemään aika tiukalle – tämä viestimenestyksen hakeminen, ettei väsytetä kahta päivää ennen viestiä itseään, vaan olisiko tässä tällaista taustalla. Enemmänkin epäilen, että Niskasen osalta on jotain sairastumista tai vastaavaa, ettei lähde päivän kilpailuun, pohti Jauhojärvi.

Kisan jälkeen selvisi, että Niskanen kärsi ”noidannuolimaisesta” selkävaivasta.

LUE MYÖS