Krista Pärmäkoski päätti kautensa kuudenteen sijaan Falunin 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Viaplayn asiantuntija Virpi Sarasvuo esitti studiossa omat huomionsa naisen menosta.

Pärmäkoski itse suhtautui hieman kriittisesti omaan toimintaansa. Kovin paljon hän ei toki jaksanut asiaa harmitella.

– Nyt on kausi saatu hiihdettyä ja ihan kiva oli lopettaa se tällaiseen hyvään hiihtoon. Tunne oli tänään hyvä koko kisan. Siinä tuli vähän semmosia taktisia kömmähdyksiä, että vähän jäin kauas, kun tiesin, että kohta lähdetään ratkoon. Pystyin kuitenkin sieltä vielä tekemään ohituksia ja yrittää ajaan kiinni, mutta olin liian kaukana. En tiedä – ei se lopputulokseen välttämättä olis vaikuttanut vaikka oisin tullut kaikkien kanssa, jotka oli mun edellä, loppukiriin, niin se olisi silti voinut olla se kuudes sija.

– En oo harmissani. Tärkeintä, että nyt tuli hyvä onnistuminen myös vapaalla. Haastava kausi oli, mutta onneksi tuli myös onnistumisia, niin jää jotain positiivista muisteltavaa myös tästä kaudesta, kommentoi Pärmäkoski Hiihtoliiton tiedotteella.

Sarasvuo harmitteli kuitenkin Pärmäkosken puolesta senkin edestä. Hän näki selvän eron viidenneksi sijoittuneeseen Kerttu Niskaseen.

– Ehkä jopa harmitti Pärmäkosken puolesta, kun meno oli paljon virkeämpää. Alku näytti siltä, ettei hän pysy mukana. Mutta kun (Heidi) Weng tuli sille toiselle kaksipuolikkaalle vetämään ja vauhti hieman loppui – tai veto loppui – Jessie Digginsiltä. Oli tosi hyvin mukana tuossa lopussa, mutta ei selvästikään luistanut suksi yhtä hyvin kuin (Kerttu) Niskasella. Sitä kautta tuohon loppuun ei saanut sellaista iskua kuin miltä hiihto näytti, arvioi Sarasvuo Viaplaylla.

LUE MYÖS