Seiväshyppääjä Wilma Murto on kertonut Instagramissa hyviä uutisia omasta tilanteestaan. Samaan päivitykseen sisältyi myös tuimempi viesti.

Murto jätti MM-hallikisojen finaalin kesken akilleskivun vuoksi. Nainen vakuutteli nopeasti, ettei pelkää pahinta. Nyt tilanteeseen on saatu uutta selvyyttä.

– Kintusta otettiin uudet magneettikuvat ja niistä saatiin hyviä uutisia! Vamman paraneminen etenee vähintään odotetussa tahdissa.

EM-kisat kilpaillaan jo kesäkuun alussa. Hallitseva Euroopan mestari teki prioriteettinsa selväksi.

– Kesän kisakauden aloitusta tullaan siitä huolimatta lykkäämään, koska olympialaisiin tähtäävä pohjaduuni on Timanttiliigaa ja EM-kisoihin valmistavia kilpailuita tärkeämpää. Ehjä ja menestyksekäs kesä vaatii, että kuntoutus tehdään vaihe vaiheelta, kehoa kuunnellen, maltilla, huolellisesti. Ei kiireessä kalenterista päiviä laskien, selvitti Murto.

Murrolta lähti lopussa tuima viesti. Hän viittasi ilmeisesti ortopedian erikoislääkärin ja urheiluortopedian dosentin Lasse Lempaisen Ilta-Sanomille antamiin kommentteihin, jossa hän kommentoi ”akillesjännevammoja yleisellä tasolla”.

– Vielä en osaa kertoa milloin ja missä kesä 2024 kisojen puolesta starttaa, mutta kerron sitten kun tiiän. Ei tarvi huippuammattilaisten sitäkään ”yleisellä tasolla” spekuloida, paalutti Murto.

Päivitys tästä.

LUE MYÖS