Iivo Niskanen ei hiihtänyt kauden viimeistä maailmancupin kisaa maaliin saakka. Hän keskeytti 20 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökisan Falunissa.

Niskasen leikki loppui jo reilusti ennen kisan puoliväliä. Ylen selostaja Kimmo Porttila kertoi urakan päätyttyä, että Niskanen ei ollut tullut heti haastateltavaksi.

– Haastatteluja on luvassa päivän mittaan. Se kerrottakoon, että Iivo Niskanen ei ole haastattelualueelle mennyt tuon keskeytyksen jälkeen, joten hänen haastatteluaan meillä ei tällä hetkellä ole, sanoi Porttila suorassa lähetyksessä.

Lopulta Niskanen tuli haastattelupaikalle. Hän vahvisti, että kalusto petti tällä kertaa. Mies ehti käydä huoltorekalla ennen haastattelua.

– Kai se tuolla takasuoralla näkyi. Jotain kävi kyllä tuossa (suksen) kuvionnissa. Käytiin vielä varmistamassa rekalle päästyä aika äkkiä, että tarvinnut vielä hiihtää. Jotain sattui sellaista, joka ei sitten passannut vehkeeseen. Ensimmäinen vitonen oli aika hiljaista, mutta silti oli aika mielenkiintoista.  Mutta nyt tuli tällainen ohipäivä, eikä sille voi mitään. Tympäisi lievästi sanottuna. 

– Hyvä loppukausi. Vireen kääntyminen oli plusmerkkinen. Totta kai olisi kiva ollut hiihtää vapaallakin, mutta kaiken kaikkiaan loppukaudesta on tyytyväinen, että sain viimeisen kuukauden hiihdettyä vielä hyvin, sanoi mies lopuksi Ylelle ja vahvisti hiihtävänsä ensi viikolla Äänekosken SM-kisoissa.

Johannes Kläbo voitti sunnuntain kisan. Suomalaisista Remi Lindholm oli 11:s, Perttu Hyvärinen 25:s, Arsi Ruuskanen 42:s, Lauri Lepistö 50:s ja Lauri Vuorinen 71:s.

– Ihan hyvä kisa. Lähdin sieltä numerolla 24, että en ihan kärjestä ja yritin parannella sijoja siinä kilpailun mittaan. Kierros kun oli jäljellä, niin olin aika lähelllä kärkeä ja tiesin, että nyt ruetaan ratkomaan. Ihan ok loppu. Olis ollut muutama sija aika lähellä siinä vielä, mutta 11 sija on kauden toiseksi paras sijoituksellisesti, niin ihan sinne päin. Jatketaan Äänekoskella perjantaina kymppivaparin kullalla, kommentoi Lindholm Hiihtoliiton tiedotteella.

LUE MYÖS