Wilma Murto on paperilla Suomen yleisurheilujoukkueen ykkösnimi Rooman EM-kisoissa ja Pariisin olympialaisissa. Ilmassa on kuitenkin edelleen kysymysmerkkejä.

EM-kisat järjestetään jo kesäkuun alussa. Murron hallikaudella saama akillesvamma on toipunut toivotulla tavalla, mutta kaikki ei ole vielä varmaa.

Murto kommentoi Ylelle tämän hetken juonia EM-kisoja ajatellen. Hän myönsi, että kisaohjelmasta ei ole vielä varmuutta. Yksi asia on selvä: Pariisin olympialaiset ovat päätavoite, vaikka se tarkoittaisi EM-kisojen väliin jäämistä.

– Elättelen toiveita, että saadaan kisa tai kaksi ennen EM-kisoja. Kaikki menee jalan kuntoutuksen ja Pariisin kannalta parhaiden ratkaisujen mukaan. Mitään riskejä ei ruveta EM-kisojen takia ottamaan, avasi nainen Ylelle.

– Yritetään tehdä fiksuja ja maltillisia ratkaisuja. Ei oteta alkukesään mitään turhia riskejä, selvitti Murto Ylelle.

Murto puhui myös SUL:n tiedotteella tarkemmin kuntoutumisestaan.

– Vammasta on nyt suurin piirtein kuusi viikkoa. On päästy etenemään toiveaikataulun mukaan. On ollut huipputiimi ja ammattilaisen jeesinä, Murto kommentoi ja paljasti, että naiselle on tarjottu leikkimielisesti myös omia akillesjänteitä.

– Omilla mennään ja kuntoutuminen on edistynyt hyvin. Joka viikko ollaan lähempänä normaalia tekemistä. Näyttää tosi lupaavalta, Murto totesi.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS