Tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailut päättänyt viesti päättyi suomalaisittain juhlatunnelmiin, sillä Suomi otti sekä paralympiasarjassa että avoimessa sarjassa MM-pronssia. Viesti oli MM-kisaohjelmassa nyt ensimmäistä kertaa.

Avoimen sarjan voiton otti Slovakia, joka onnistui selviämään tehtävistä ilman virheitä. Hopeaa otti myös puhtaalla suorituksella, mutta noin 1,5 minuuttia voittajaa hitaampana Portugali.

Suomi nousi yhdellä virheellä, mutta hienosti onnistuneilla aikarastisuorituksilla pronssille ennen Ruotsia, Norjaa ja montaa muuta maata. Aikarastisuoritukset olivat tällä kertaa hyvin ratkaisevia, sillä pronssista taisteli yhdeksän joukkuetta samoilla pisteillä.

Suomen avoimen sarjan joukkueessa suunnistivat Martti Inkinen, Pinja Mäkinen ja Antti Rusanen. Suomi voitti neljänneksi jääneen Ruotsin 8,5 sekunnilla.

Paralympiasarjassa voiton selvin sävelin otti kotimaa Ruotsi. Hopeaa samoilla pisteillä, mutta nopeammalla suorituksella otti Ukraina ennen Suomea. Suomen paralympiajoukkueessa suunnistivat Kari Pinola, Tuomo Markelin ja Pekka Seppä.

Tarkkuussuunnistusviesti koostuu 21 tehtävästä, jotka kolmihenkinen joukkue jakaa keskenaan. Virheestä joukkuetta sakotetaan 60 sekuntia. Tarkkuussuunnistustehtävien lisäksi jokainen joukkueen jäsen käy tempo-aikarastilla, josta virheestä tulee sakkoa 30 sekuntia.

Lähde: Suunnistusliitto