UFC-asiantuntijalta hurja arvio huippuottelijan karusta alamäestä: ”Väkivallalla ja aivovammoilla on yhteys”

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

UFC:n pitkäaikainen asiantuntija ja kommentaattori Joe Rogan spekuloi podcast-ohjelmansa tuoreessa jaksossa syitä promootion kevyen raskassarjan entisen voittamattoman kuninkaan Jon Jonesin hurjaan alamäkeen. Mestaruusvyönsä dopingkäryn jälkeen toistamiseen menettänyt Jones on jatkuvan hölmöilynsä vuoksi sivussa häkistä pitkään.

Asiantuntemuksestaan arvostettu Rogan pohdiskeli podcastissaan, olisiko lukuisten päähän kohdistuneiden iskujen aiheuttaneen huippuottelijalle aivovamman.

– Luulen, että nämä hänen töppäilynsä ovat oireita jostain muusta. Luin vasta tutkimuksen, jonka mukaan aivovammoilla voi olla suora yhteys väkivaltaiseen käytökseen ja heikentyneeseen harkintakykyyn. Hän [Jones] on ottanut aika useasti osumia päähänsä. Ihmiset eivät tykkää keskustella tästä asiasta, mutta hän on otellut ja sparrannut harjoituksissa maailman kovimmalla tasolla jo pitkään. Väkivallalla ja aivovammoilla on yhteys, Rogan painotti.

30-vuotias Jones oli vielä pari vuotta sitten UFC:n huipulla. Kevyen raskassarjan mestaruusvyötä useaan otteeseen huipputason MM-haastajia, kuten Daniel Cormieria, Anthony Johnsonia ja Alexander Gustafssonia vastaan puolustanut jenkkitähti vaikutti täysin voittamattomalta.

Mies menetti mestaruutensa kuitenkin kahdesti, ensin ajettuaan huumeiden vaikutuksen alaisena kolarin ja paettua paikalta. Toisella kerralla maailman nuorimman UFC-mestarin ennätystä hallitseva Jones jäi kiinni steroidien käytöstä ja menetti vyönsä kevyen raskassarjan nykyiselle mestarille Cormierille.

Roganin arvio perustuu neurologi Ryan Darbyn tutkimukseen, jonka mukaan aivohalvauksista tai iskuista johtuvat aivovammat voivat vaikuttaa pysyvästi ihmisen harkintakykyyn ja aggressiivisuuteen.

Kyseisen dopingkäryn lisäksi Jones on jäänyt myös kerran aiemminkin kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä. Amerikkalaisiskamppailija on syyllistynyt vuosien varrella myös toiseen rattijuopumukseen ja laittomaan katuralliin.

Jonesista puhuttiin usein aiemmin kaikkien aikojen parhaana vapaaottelijana. Nyt miestä kuitenkin uhkaa jopa neljän vuoden kilpailukielto lajissa jäätyään kiinni Turinabol-steroidin käytöstä viime heinäkuussa. Jones ei ole vielä kommentoinut mitään siitä, aikooko palata vielä lajin pariin kärsittyään tulevan ottelupannansa.

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS