Armand Duplantis on noussut yhdeksi yleisurheilun valovoimaisimmista tähdistä. Hänellä riittää kuitenkin nälkää.

22-vuotias ruotsalainen taivutti kesällä MM-kisoissa ME-tuloksen 621. Kultaa tuli myös EM-kisoista Münchenistä.

Duplantisin palkintokaapissa on jo kaikki oleellinen: olympiakulta, MM-kulta ja kaksi EM-kultaa. Tavoitteita miehellä on edelleen.

Sergei Bubka voitti peräti kuusi perättäistä MM-kultaa vuosina 1983–1997. Bubka oli 19-vuotias voitettuaan ensimmäisen MM-kultansa. Viimeinen mestaruus tuli 33-vuotiaana.

– Tässä on vasta alku. En unelmoinut voittavani nuo mestaruudet vain kertaalleen. Ajatelkaa vaikkapa Sergei Bubkaa. Hän voitti kuusi MM-kultaa. Haluan voittaa enemmän kuin hän. Haluan pitkän uran, mutta kun olen voittanut seitsemän mestaruutta, on vaikea motivoida itseäni. Vielä on pitkä matka siihen, sanaili mies Aftonbladetille.

Duplantisilla on Bubkaan verrattuna toki se etu, että nykyään MM-kisat järjestetään kahden vuoden välein (jos koronapoikkeuksia ei huomioida). Bubkan uran alkuaikoina MM-kisat järjestettiin neljän vuoden välein. Tuo muuttui vasta Tokion vuoden 1991 MM-kisojen jälkeen.