Maria Huntington teki hiljattain sosiaalisessa mediassa päivityksen, jossa hän käsitteli urheilun tasa-arvoa. Korkeushypyn SE-nainen Ella Junnila innostui pohtimaan myös asiaa.

Valtiotieteitä opiskeleva Junnila päätti kommentoida asiaa Instagram Storiesissa. Junnila aloitti kiittämällä Huntingtonia keskustelunavauksesta.

– Ajattelin tätä aihetta eilisen ja tämän päivän aikana. Minua häiritsee eniten urheilun tasa-arvokeskustelussa väite, että naisten urheilu olisi huonompaa kuin miesten, kirjoitti Junnila.

– Minä korkeusniilona nautin korkeushypyn katsomisesta tasosta riippumatta. Jos katson lajia, mistä en tiedä hirveästi, mulle kuluttajana on vähemmän merkitystä, kuka kentällä on tulessa. Ja tasolla ei taaskaan ole suurta merkitystä, avasi Junnila omaa ajatteluaan.

Junnila korosti ottelutapahtuman merkitystä. Hänen mielestään naisissa tuo puoli jätetään monesti huomioimatta.

– Mikä niistä lajien kilpailuista/pelitapahtumista tekee mielenkiintoisempia minulle kuluttajana, joka ei ole lajiniilo? No, se kaikki siinä ympärillä. Selostus, erätauoilla tapahtuvat esitykset, kuinka helppo on peliä seurata jne. Tässä tullaan musta urheilun tasa-arvokysymyksen äärelle. Onko kaikille joukkueille/ryhmille annettu tasa-arvoinen mahdollisuus olla osa mielenkiintoista tapahtumaa?

– Minusta se annetaanko tällaisia mahdollisuuksia miehille ja naisille on valinta. Classic (naisten salibandyssa) on valinnut antaa mahdollisuuden niin naisille kuin miehille olla osana mielenkiintoista tapahtumaa ja tätä kautta saavuttaa mahdollisesti lisää markkina-arvoa.

Junnila veti myös rajoja. Hän halusi tehdä selväksi, ettei hänen oma ajattelunsa johda äärimmäisiin johtopäätöksiin.

– Ja mun pointti ei ole se, että kaikki naisten jääkiekkoliigan pelit pitäisi pelata Tampereella Nokia areenalla. Pointti on, että urheilun parissa toimivat tahot näkisivät miesten ja naisten tapahtumat tasa-arvoisina mahdollisuuksina tehdä tapahtumista kiinnostavia.